Olvasnivaló

shay tiziano - tying and flying

shaytiziano-kotozes-shibari-tyingandflying

Shay Tiziano hírnevét lenyűgöző előadásaival szerezte. A cirkuszi akrobatika és a kötözés kombinációjával nagyon látványos és izgalmas koreográfiákat hoz létre.

A könyvében a “self-suspension”, vagyis önmagunk függesztésének alapjait írja le, ami ugyanúgy lehet meditatív, befelé forduló gyakorlat, mint egy tanulásra, gyakorlásra szolgáló tevékenység.

Bár Tiziano abszolút a nyugati szemléletű kötözés képviselője, mindenki hasznosíthatja a tapasztalatait és a technikákat, amiket a könyvben talál.

Érinti a biztonsági kérdéseket (sérüléseket, kiszabadulási módokat) , a nyújtást, testi-lelki szempontokat.

Összeszedett, szép kiadvány – mindazoknak, akik szeretnének elmélyedni a függesztés alapjaiban. Gyakorlatias megközelítésével és fotós útmutatóival helyet kaphat a köteles táskánkban is, bármikor vissza lehet nyúlni hozzá. 

Kezdőknek is ideális, Amazonon elérhető!

 

Véleményezte: Entranced

Douglas Kent - Complete Shibari, Land & SKy

Douglas Kent Amerikából üzemelteti kötél webshopját és kötözés iránti rajongását négy kötetbe foglalta, amely kezdők és haladók számára is érdekes lehet.

A Land című kötet a földön történő kötözés elemeit taglalja illetve hasznos tanácsokkal lát el egy kellemes kötözés élményének megteremtéséhez, míg a Sky már a függesztéssel kapcsolatban ad útmutatást. Ez utóbbi kötet egyedülálló módon tartalmaz a függesztéshez kötődő fizikai erőkkel kapcsolatos információkat is. A kötetekben világos, áttekinthető képek és minták vannak.

A műfajában egyedi Rogue Hojojutsu egyike azon kevés angol nyelvű könyveknek, amik valóban a névadó harcművészeti irányzatot mutatják be. Nem csak harcművészeknek készült, minden kötözés iránt érdeklődőnek izgalmas lehet. 

A Better Built Bondage Book pedig mozgáskorlátozáshoz használatos eszközök és bútorok házi elkészítésében nyújt segítséget.

 

A könyvek Amazonon illetve Kent saját weboldalán elérhetőek.

 

 

Véleményezte: Trustbound

 

douglaskent-shibari-hojojutsu-suspension