Videók

 

 

Ide gyűjtjük az interneten elérhető leghasznosabb videókat a shibarival és kinbakuval kapcsolatban. Ezek lehetnek ingyenes tutorial videók, interjúk, illetve fizetős kurzusok is. Ez utóbbiak esetében csak olyan fog itt szerepelni, amit személyes tapasztalás alapján tudunk ajánlani.
Fontos kiemelni, hogy a videók nem helyettesítik teljes mértékben a személyes oktatást, tanulást. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindenki saját felelősségre és maximális odafigyeléssel próbáljon ki bármit is az itt szereplő kötések közül.

 

bruce esinem

Esinem Youtube csatornáján sok hasznos tanács, tippek és interjúk találhatóak – néhány videót ingyenesen is megoszt, ami a honlapján is szerepel az online kurzusok között. Ehhez a videóhoz magyar felirat is elérhető!

esinem-oldstylegote-tutorial

A havi előfizetéssel működő Shibari Classes a fentihez hasonló részletgazdag és jól megvilágított, angol nyelvű videókat kínál. A kötések történetéről is hasznos információkat tudhatunk meg, illetve van fórum is mindegyik videó alatt külön, ahol kérdéseket lehet feltenni.

wkyd dave

Wykd Dave Youtube csatornáján sok tippet és elmélkedő jellegű videót találhatunk angol nyelven. Kiemelten ajánljuk az alábbi két videót, amikkel a kötözéssel kapcsolatos anatómiai ismeretek bővíthetők.


tifereth

Egy dekoratív és funkcionális csípőkötés részletes instruckiókkal – Tifereth egyike az újhullámos amerikai riggereknek, instagram profilja itt található.


lara sizuma

Ebben a videóban két tipp is van, ami amúgy pár helyen fizetős tartalomként szerepel. Nem feltétlen kritikus dolgok, de hasznosak!

gorgone / marika leila roux

A francia Marika Roux – művésznevén Gorgone, az európai kötél-közösség egyik úttörője. Pályafutását modellként kezdte, riggerként a saját stílusát igyekszik továbbadni. Ez több mester technikáján alapul akiknek a múltban modellt állt.

shibaristudy-gorgone

Gorgone havi előfizetéssel működő online oktatóoldala, angol kommentárral. Már kezdő tartalmak is találhatóak rajta, de egy alap tudás nem árt a videók értelmezéséhez. Az egyik legizgalmasabb videó itt a Kinoko Hajime-vel közösen forgatott gyakorlat.

ropeflix

Előfizetős, 18+ tartalom – haladóknak, inspirációs célból érdemes belenézni. Instagramon és Twitteren is nyomon lehet követni az épp aktuálisan megjelenő videókat.

riccardo wildties / kinbakuluxuria

Az olasz Riccardo Wildties a kötöző fél szemszögéből megközelítve fejt ki olyan témaköröket a kötözéssel kapcsolatban, amik eddig szinte elérhetetlen információnak tűntek – vagy maximum csak személyes tanulás során értesülhettünk róluk. Filozofikus tartalom, angol nyelven.

Topologist / crashrestraint

Topologist egy ingyenesen is használható, informatív weboldalt üzemeltet a kötözés minden fajtájáról. Nagy hangsúlyt fektet a biztonsági intézkedésekre és felszerelésekre. Vimeon fent van pár, kezdőknek is egyszerűen lekövethető angol nyelvű videója – érdemes megnézni!

topologist-crashrestraint-kotozes-shibari

Fred hatt és anna bones - anatomie studio

London legaktívabb dojo-ját Fred Hatt és Anna Bones mondhatja a magáénak. Ebben a két videóban szuper minőségű és könnyen lekövethető anyagot mutatnak be. Gorgone Shibari Study videóiban is közreműködtek.